Johan Vermeer >

Johan Vermeer is sinds 2011 directeur van Projectmanagement & Engineering, Stadsontwikkeling, gemeente Rotterdam. Projectmanagement & Engineering realiseert de ruimtelijke, sociale en economische ambities van de gemeente Rotterdam die bijdragen aan een aantrekkelijke woonstad met een sterke economie. Eerder was Johan directeur bij Roteb (gemeente Rotterdam) en werkte hij vanuit C plusmanagement als manager voor verschillende publieke opdrachtgevers.

Projectmanagement is de regisseur van gebiedsontwikkelingen ingezet vanuit bewoners, ondernemers, ontwikkelaars en het College van B en W. Bijvoorbeeld bij de inrichting van de buitenruimte, de verbetering van bereikbaarheid, de (her)ontwikkeling van gebieden en investeringen in vastgoed.
“Dat kunnen en willen we niet alleen doen, maar samen met iedereen die in Rotterdam wil werken, wonen, leven of investeren. Door de handen ineen te slaan wordt de kwaliteit van het geleverde werk altijd beter, spraakmakender en passend bij wat de stad echt nodig heeft. Ik geloof sterk in samenwerking tussen opdrachtgevers. We kunnen veel van elkaar leren en  concreet samenwerken. Sterke opdrachtgevers dragen bij aan een sterke markt. Dit is van groot belang voor de ‘BV Nederland’. Tegelijkertijd is het mij veel waard als we daardoor een aanjager kunnen zijn van innovaties in de bouw- en infrasector. Het opdrachtgeversforum is voor mij dé plek om met elkaar in gesprek te zijn over hoe we de vraag aan de markt het beste kunnen stellen en zorgen dat markt en opdrachtgever goed op elkaar blijven aangesloten. Juist in een tijd waarin verandering niet meer de uitzondering maar de regel is.”