< Terug naar nieuwsoverzicht

Aedes-collegetour: slimmer en beter voor elkaar

Aedes organiseert komende maanden een serie bijeenkomsten waar drie hoogleraren ingaan op thema's uit de Vernieuwingsagenda, aangevuld met ervaringen uit de praktijk. Het eerste college is op woensdagmiddag 7 juni bij Zayaz in Den Bosch.

Leefbare wijken Maarten van Ham trapt op 7 juni af met het thema ‘ongedeelde stad, gemengde wijken’. Hij is hoogleraar Stedelijke Vernieuwing en Wonen aan de TU Delft. Na de theorie neemt Mohamed Acharki, directeur-bestuurder van Zayaz het stokje over. Hij gaat met de zaal in gesprek over zijn ervaringen met het leefbaar houden van wijken en daarbij samenwerken met andere partijen.

Maarten van Ham komt in het najaar nog twee keer terug: op 21 september (met Erik Angenent van Vivare) en op 2 november (met Rein Swart van Accolade). U kunt zich hier aanmelden voor het eerste college. 

Colleges De Aedes-collegetour bestaat in totaal uit negen bijeenkomsten in het hele land, iedere keer ingevuld door een hoogleraar en een corporatiedirecteur. Naast Van Ham worden de colleges gegeven door de hoogleraren Marleen Hermans en Hans Vermaak. Marleen Hermans gaat op 5 juli, 14 september en 26 oktober in op goedkoper bouwen via regisserend opdrachtgeverschap, inkoop- en ketensamenwerking. 

Hans Vermaak spreekt op 3 juli, 2 oktober en 9 november over de veranderkracht van organisaties. Alle locaties en medesprekers worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt. Iedereen die zich bij een corporatie bezighoudt met deze thema’s is van harte uitgenodigd voor de colleges. Aanmelden voor het eerste college op 7 juni kan hier. Een aanmeldlink voor de andere colleges volgt binnenkort. 

Bron: https://www.aedes.nl/artikelen/aedes/vernieuwingsagenda/aedes-collegetour-slimmer-en-beter-voor-elkaar.html

Gepubliceerd op: 23-06-2017 << Vorig bericht Volgend bericht>>