Kennisbank

Kennisbank Kennisbank
Ik wil zoeken in
Het Transitieteam
Document

Circulaire gebouwen strategieën en praktijkvoorbeelden

Het document Circulair Bouwen biedt handvatten voor het ontwikkelen van een businesscase voor circulaire bouwprojecten, met aandacht voor kosten, baten en waardecreatie binnen een gesloten kringloop.
Opdrachtgeversforum
Document

Statement werkgroep Circulaire Bouweconomie

Statement Circulaire Bouweconomie over de betekenis van circulair opdrachtgeverschap
CB'23
Document

Woordenboek circulair opdrachtgeverschap

Het document Lexicon Circulair Bouwen (versie 3) van Platform CB’23 biedt een gestandaardiseerde terminologie om een gemeenschappelijk begrippenkader te creëren voor professionals die betrokken zijn bij circulair bouwen.
Dutch Green Building Council
Website

Woordenboek Duurzaam Bouwen

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft een Woordenboek Duurzaam Bouwen gelanceerd, waarin eenduidige definities worden gegeven om communicatie en samenwerking in de verduurzaming van de bouwsector te verbeteren.
Het Transitieteam
Website

Manifest Circulaire Bouweconomie

Het Manifest Circulaire Bouweconomie beschrijft de gezamenlijke ambitie van verschillende partijen binnen de bouwsector om in 2050 volledig circulair te werken en stelt concrete doelen om deze transitie te versnellen.
Rijkswaterstaat
Website

Roadmap van duurzame infra

De roadmaps van Duurzame Infra geven een overzicht van praktische stappen en strategieën die partijen in de infrastructuursector kunnen volgen om duurzaamheid en circulariteit te integreren in de uitvoering van projecten.
Het nieuwe normaal
Website

Het Nieuwe Normaal

Het initiatief Het Nieuwe Normaal biedt een aanpak en richtlijnen om de bouwsector versneld circulair en CO₂-neutraal te maken door focus op concrete doelen en samenwerking.
Pleio
Website

Handreiking Klimaatneutrale en Circulaire Infrastructuur

De Handreiking Klimaatneutrale en Circulaire Infrastructuur biedt richtlijnen en instrumenten om infrastructurele projecten klimaatneutraal en circulair te ontwerpen, realiseren en beheren.
Copper8
Website

Handreiking Circulair Inkopen in 8 Stappen B&U

De Handreiking Circulair Inkopen in 8 Stappen biedt praktische begeleiding voor de burgerlijke en utiliteitsbouw, gericht op het integreren van circulaire inkoopprincipes in bouwprojecten om duurzame keuzes en hergebruik van materialen te bevorderen.
Het Transitieteam
Website

Handreiking Circulair Inkopen in 8 Stappen GWW

De Handreiking Circulair Inkopen in 8 Stappen voor de grond-, weg- en waterbouw biedt specifieke richtlijnen en stappen voor het implementeren van circulaire inkooppraktijken binnen deze sector, met als doel duurzaamheid en hergebruik van materialen te stimuleren.
Buyers Groups
Website

Platform maatschappelijk verantwoord inkopen B&U

De Buyer Groups Bouw op PIANOo biedt overheidsinkopers in de bouwsector een platform voor samenwerking en kennisdeling, gericht op maatschappelijk verantwoord inkopen en het bevorderen van duurzaamheid binnen bouwprojecten.
Buyer Groups
Website

Platform maatschappelijk verantwoord inkopen GWW

De Buyer Groups GWW op PIANOo is een platform voor inkopers in de grond-, weg- en waterbouwsector, waarmee zij gezamenlijk maatschappelijk verantwoorde inkoopstrategieën kunnen ontwikkelen en implementeren om duurzaamheid in hun projecten te bevorderen.
CB'23
Document

Leidraad Paspoorten voor de Bouw

De “Leidraad Paspoorten voor de Bouw” van Platform CB’23 biedt richtlijnen voor uniforme materiaal- en productpaspoorten om circulariteit in de bouw te ondersteunen.
CB'23
Website

Tool materiaalpaspoorten CB’23

De website van Platform CB’23 biedt een overzicht van informatie, tools en voorbeelden over materiaal- en productpaspoorten ter ondersteuning van circulariteit in de bouw.
Rijkswaterstaat
Website

Kennisdossier data en paspoorten

Het kennisdossier “Data Paspoorten” van Rijkswaterstaat biedt inzicht in het gebruik van data- en materiaalpaspoorten om circulariteit en duurzaam beheer in de bouw te stimuleren.
Rijkswaterstaat
Document

Handleiding herbruikbaarheidsscan

De “Handleiding Herbruikbaarheidsscan” van Rijkswaterstaat biedt een praktische methode om de herbruikbaarheid van materialen en producten in bouwprojecten te beoordelen en circulariteit te bevorderen.
Binnenlands Bestuur
artikel

De herbruikbaarheidsscan in de praktijk

De Herbruikbaarheidsscan, zoals beschreven door Binnenlands Bestuur, helpt bij het beoordelen van de mogelijkheden voor hergebruik van onderdelen van kunstwerken in de infrastructuur, ter bevordering van duurzame en circulaire bouwpraktijken.